Herttuan tarinat #9 – Kevätleiri

Tiivistelmä: Täydellisen mukava pivileirikokemus varhaisen kevään ystävällisessä myräkkäkelissä, välineen käyttötapojen alkaessa opettelun ja testailun tuloksena olla jo kohtalaisesti hallussa.

DSC03600, Mies leirissä Duke King Sizen kanssa, kuva kaukaa
Mies juuri perustanut Duke-leirin mukavaan, kuivaan paikkaan.

Tapahtui 10.4.2014

Eilen illalla, uutisten jälkeen, pakkasin repun ja kävelin yhteen ”salaiseen leiripaikkaani” lähimetsissä. Tekaisin taas ultrakevyen ja -nopean leirin Fjelldukesta, pienestä, taittuvasta makuualustasta sekä kevyim­mäs­tä kesämakuupussistani (600g). Leirin teossa meni viitisen minuuttia. Sen jälkeen vaan nautin, kuunnellen kevätmyrskyn ääniä puissa. Kun­nes heräsin aamun valoon.

Jottei kenenkään nyt sentään kadehtia tarvitse, kerron myös tämän ainoan särön tuossa täy­del­li­syy­dessä. Aamuyöstä olisi pitänyt kömpiä ulos ihanan lämpöisestä ja mukavasta mi­ni­lei­ristä männyn juurelle, mutten millään viitsinyt. Kaikki teltassa koskaan yöpyneet varmasti tietävät tuon yhden maailman universaaleimmista probleemista, jonka ratkaisu on aina vaan yhtä vaikeaa, vaikka ihmiskunta on sen kanssa jo monta tuhatta vuotta paininut :-).

Leiriin matkatessa minulla oli selässäni vain päiväreppuni, minkä sisälle mahtuivat ihan kaikki tarpeelliset tava­rat. Leirivaate, makuualusta, makuupussi, känny, vara-akku, valaisimet, EA-paketti, pie­net eväät, juomapullo ja vara­vaa­te­kap­paleet.

DSC03594, Mies leirissä Duke King Sizen kanssa, kuva lähempää
Maailman nopein ja helpoin leiri lähempää.

Tarinan sarjanumero (alun perin #15 tässä kohtaa) saattaisi jo vihjatakin siitä, että olen menneen talvikauden aikana testannut ja käyt­tänyt uutta isompaa Dukeani jotakuinkin kaikenlaisissa keleissä, mitä kausi on tar­jon­nut. Pakkasissa, tuulissa, vesi- ja lumisateissa, sekä näiden kombinaatioissa. Aivan niin kuin mui­denkin varusteiden ja vaatteiden kanssa, olen oppinut millä tarvikkeilla ja miten niitä käyt­tä­en tuollainen leiri parhaiten toimii. Ja sehän kyllä toimii! Omakohtaisesti olen saanut itselleni selväksi sen,   että tällaisella minileiriytymisvarustuksella mies voi nukkua kuivasti, lämpimästi ja mukavasti ihan missä kelissä ja paikassa tahansa!

Tosin, täydelliset sadekelit ovat kyllä yhä haasteelliset tämän majoitetyypin kanssa, enkä vieläkään ehkä uskaltaisi pelkästään näillä yöpymisvarusteilla lähteä vaikkapa viikon reissulle erämaihin tai tuntureille. Mutta testailu ja kehittely kyllä jatkuu yhä tällä rintamalla, ultrakevyen laavu- tai louekankaan ollessa nyt kiinnostavin laajennuskonsepti, norjalaisen esimerkin mukaan.

Kaikki tämä harjoittelu on siis koskenut ainoastaan leiriytymistä ja yöpymistä. Eniten riemua näistä on aina saanut taukosuojana, yhdelle taikka useammallekin luonnossa liikkujalle. Sii­hen olen näitä maailmankaikkeuden hienoimpia välineitä käyttänyt jo monia satoja kerto­ja. Varmaan kymmeniä jopa menneenkin talvikauden pyörä- ja patikkalenkeillä.

Suosittelen, nimenomaan lämpimästi!

–Kari

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s