Syysretki Litorina-meren saarella!

Tiivistelmä: Ilmoitus tulevasta syyspatikasta Meikon Dorgarnin kallioylängöllä 25.11.2017.

Kokoontumispaikka, Vanha rantatie 8
Kokoontuminen osoitteessa Vanha rantatie 8 (punainen ympyrä).

Ilmoitus tulevasta retkestä 25.11.2017.

Kokoontuminen

Tulevana lauantaina 25.11. vedän patikkareissun Meikossa. Varmaankin viimeisen tänä vuonna ja sulan kelin aikaan. Kokoontuminen tapahtuu Kirkkonummen nk. venäläisen kentän kioskin luona klo 09:00 – 09:15. Sen jälkeen ajamme totuttuun tapaan täyteen pakatuilla autoilla Meikon parkkipaikalle Myllykylään.

Retken reitti

Retken kohdealueena on Meikon suurin kallioalue, eli mahtava Dorgarnin kallioylänkö! Joka on aivan ensimmäisiä suuria saaria, jotka muinaisesta Litorina merestä Suomen etelärannikolle aikanaan nousi. Tämän retken otsikko on

”Dorgarnin läpileikkaus”. Kuljemme myötäpäivään kiertävän reitin, jonka varrella näemme muiden muassa kaksi hienoa suoaluetta, puroja ja putouksia, erämaalampia, ylänköalueen huipun, sekä PALJON kallioita!

Retken mitat ja aikataulu

Kävelyretken kesto on noin 5 tuntia ja reitin pituus välillä 8-14 kilometriä, riippuen siitä miten etenemme ja taukoja pitelemme. Ympyräreitin mittaa voidaan helposti säätää halujen ja kykyjen mukaan. Takaisin autoilla (keskustassa) pyrimme olemaan viimeistään kello 16.

Varusteet

Kelin mukainen vaatetus, sisältäen mielellään pelivaraa eri suuntiin, eli tauoille ja mahdollisia sateitakin varten. Myös jotain juomaa ja evästä on syytä tämän mittaisilla retkillä olla mukana. Ja kuten mainiosti tiedätte, reppu mahdollistaa kaiken yllä sanotun. Jalkineiksi suosittelen nyt ainoastaan pitkävartisia kumisaappaita, jotka on fyllätty juuri sopivan tiukasti jalkaan istuviksi riittävällä sukka-arsenaalilla. Tämä siksi, että Etelä-Suomen maastot ovat nyt niin täydellisesti vedellä kyllästetyt, kuin olla voi! Kävelysauvoja suosittelen myös kovasti.

Myös otsalamppu tai joku fikkari kannattaa reppuun pakata varoiksi, jos vaikka intoa sattuu piisaamaan sinne hämärän rajamaille saakka. Ja kartta on aina tavattoman mukava sekä hyödyllinenkin seuralainen kaikilla retkillä ulkona! Ottakaa mukaanne, jos omistatte jotain Meikon alueita kattavaa maastokarttaa. Minä printtaan mukaan varoiksi jokusen A4-kopion. Meikäläisen retkillä nimittäin kartan katselu ja opettelu on aina yksi osa retken riemuja.

Säävaraus

Mikä ihme? Meikäläisen retkillä tämäkin asia on hyvin yksinkertainen. Aina mennään, kun niin on suunniteltu. Kaikki mahdolliset ja varsinkin mahdottomat kelit ovat osoittautuneet erinomaisen hienoiksi viettää aikaa ulkona luonnossa. Näin sekä yksin, että ryhmissä kulkiessa. Luonto ja sen suomat kokemukset sekä fiilikset ovat aina erilaiset eri vuodenaikoina ja eri keleissä, mutta upeina ne kaikki tallentuvat muistin laareihin. Ja monesti ne erikoisemmat kelit ovat tarjonneet kaikkein parhaiten muistiin jääneitä elämyksiä.

Opas

Retken vetää eräopas Kari Rantanen, joka tuntee lähiympäristöjen luonnon kuin omat taskunsa. Avaimia ja muita on toki silloin tällöin hukkateillä niissä (väärien housujen) taskuissa, mutta yhtään retkeläistä ei ole kyllä toistaiseksi luontoon päässyt häviämään :-). Eikä pääse.

Ilmoittautuminen

Mukaan voi tulla kuka vaan, joka uskoo pystyvänsä kävelemään moisen retken ja sellaisesta jopa nauttimaan. Pyydän kuitenkin ilmoittamaan minulle mukaan tulostanne etukäteen, jotta osaan varautua sopivasti porukan kokoon nähden. Jos mieleen tulee kysyttävää retkestä tai varusteista, niin anna palaa ja kysy. Alla yhteystietoni.

kari@lähierä.fi       0400-299399

Tervetuloa mukaan kunnon syysretkelle ja reippaisiin näkemisiin lauantaina!

–Kari

 

2 thoughts on “Syysretki Litorina-meren saarella!

  1. Muhkean toistakymmentä kilometriä pitkän taivalluksen teimme tänään Dorgarnin ylänköalueella 7 hengen porukalla! Säätila ei voisi millään olla hienompi tähän aikaan vuodesta, saimme nauttia koko päivän poudasta ja monet iltapäivän osuudet suorastaan auringonpaisteesta. Varsinkin evästauoilla, toinen toistaan upeammissa paikoissa! Lupaukseni ja suunnitelmani mukaisesti uskon osallistujien saaneen aikamoisen kokonaiskäsityksen siitä, millaisia kaikkia maastoja tuo komea kallioylänkö sisältää. Karttoja katsellen myös niistä monista alueista, mitä emme yhteen päiväretkeen saaneet sopimaan. Tähän kommenttiin yritän vielä liittää retkemme reitin satelliittikuvalla ja osallistujille toimitan eri kanavalla summauksen reittimme ja sen reunojen asioista.

    Kiitos mukavasta retkestä ja yhtä hienoa loppuvuotta! Toivottaa, –Kari

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s