Lällällää, Lähierä 3v!

Tiivistelmä: Kohtaamista luonnon ja kaiken siihen liittyvän kanssa hyvin laajalla katsannolla esittelevä Lähierä -blogi täytti juuri kolme vuotta. Luonnon pariin pääsee aivan joka paikassa, parhaiten ja eniten lähellä, omilla kotikonnuillaan. Tässä näiden lähisynttäreiden kunniaksi muutama hajatelma. Sisältäen ensin vähän numeroita ja sitten joitain paljon oleellisempia asioita.

20180204_172711
Lähiluontoa kauneimmillaan – Talvinen iltataivas kotikalliolta katseltuna.

Kirjoitettu valmiiksi 21.4.2018, jolloin tuli kuluneeksi päivälleen kolme vuotta siitä, kun Lähierä -blogi lähti liikkeelle julkisessa muodossaan.

 

Merkillisiä tilastoja

Kolmivuotissyntymäpäivänä Lähierä -blogissa on tekstiä 1841684 merkkiä = 258992 sanaa = 666 sivua = 189 artikkelia. Keskimääräinen artikkelin mitta on 3,5 sivua. Kuvat mukaan lukien sivumäärät ovat noin kaksinkertaiset.

Tähän mennessä blogin artikkeleita on luettu juuri naftit satatuhatta kertaa ja vierailijoita eli lukijoita on ollut reilut 70.000. Nämä ovat blogin statistiikkaa, jotka eivät sisällä samojen juttujen lukukertoja monissa muissa kanavissa.

Puhtaasti suomenkielisellä blogilla on ollut lukijoita toistaiseksi 75 eri maasta, kun niitä maailmassa lienee noin 195 kappaletta. Suomen tunnustamia itsenäisiä valtioita. Ainakin noin monessa maassa siis joko asustelee tai vierailee suomalaisia, joita retkeily ja luonto kiinnostavat.

Yllä olevia merkillisiä, siis merkin tarkkoja tilastoja saa aiheesta ihmetellä. Mutta niiden taustalla on vaan insinöörin ja tiedemiehen itselleen aikanaan rakentama kirjoittamisen materiaalitietokanta, josta kaikki tuollaiset ja mitkä tahansa muutkin tiedot tipahtavat parilla klikkauksella. Syy moisen tekemiseen oli silloin  kaiken kirjoittamiseen liittyvän materiaalin saaminen pysymään näpeissä. Kuten nyt vaikka valmiit artikkelit, eri vaiheissa olevat jutut, juttujen ideat, valokuvat, jne. Ja nyt on kyllä helppo sanoa, että ilman moistakin voisi varmaan jotenkin pärjätä – mutta aivan valtavan mukavaa ja hyödyllistä on nähdä koko palapeli! Kaikkine olemassa olevine ja potentiaalisine palasineen, eri näkökulmilla. Hieman yllättäen se tarjoaa nykyään myös uusia ideoita, kokonaisuuden ja sen aukkojen havainnoimisen kautta.

DSC04520
Niin monenlaista luonnon kauneutta niin monissa paikoissa.

Todella merkittävät asiat

Artikkelien ja sivujen määrällä ei sinänsä ole juuri merkitystä, edes minulle. Sillä sen sijaan on, että pääsen havaitsemaan, miten olen pieni pala kerrallaan pystynyt rakentamaan blogiin jo jotain kuvaa siitä, miten tavattoman monilla erilaisilla tavoilla ja näkökulmilla luontoa voi katsella ja siitä riemua itselleen saada! Moinen sattuu nykyään olemaan ei sen enempää eikä vähempää kuin elämäntehtäväni.

Ja tuolla lukijastatistiikalla vasta merkitystä onkin! Koska se taas kertoo, että jo kohtalainen määrä ihmisiä saa noista jutuista ainakin jotain irti. Taivas tietää, jos vaikka jotain innoituksen kipinöitäkin joskus. Se juuri sattuu sitten olemaan tämän elämäntehtäväni toinen puolikas, yrittää saada mahdollisimman monet ihmiset löytämään luonnon ja nauttimaan siitä. Millä tahansa niistä sadoista tai tuhansista paikoista sekä tavoista, joita ympärillämme on tarjolla. Jotka voivat antaa seesteisyyttä ja rauhaa tähän elämään.

Kaiken kaikkiaan olen aivan valtavan positiivisesti yllättynyt tarinoitteni saamasta lukijakunnasta! Oli tämä sitten vähän taikka paljon joltain kantilta katsottuna, minulle se on jo nyt enemmän kuin luulin voivani edes saavuttaa lähiluonnon erilaisten näkökulmien esiin tuomisella.

DSC03482
Oikeaa vehmasta, kaunista luontoa on meillä ihan vieressä. Jokaisena vuodenaikana.

Amerikan terveiset!

Vielä tällainen erikoinen asia, eli viesti lukijoilleni Amerikan Yhdysvalloissa. Julkaisujärjestelmän tilastojen mukaan siellä näyttää olevan kohtalainen määrä suorastaan säännöllisiä blogini lukijoita. Moinen tietysti ilahduttaa minua aivan sinälläänkin. Ja jotenkin vielä erityisemmin kai sen vuoksi, että olen asunut siellä itsekin aikanaan. Miltä jäljiltä minulla on tuossa yllä mainitussa artikkelitietokannassani hyvä määrä aiheita, sekä valmiita tarinoitakin huikeista luontoseikkailuista Yhdysvaltain länsirannikolla. Joskus vielä päässen julkaisemaan jotain niistäkin!

Mutta siis teille sikäläisille lukijoilleni: Jos vaan viitsitte, niin laittakaa please yksityisviestiä meikäläiselle! Vaikka Facebookissa (https://www.facebook.com/profile.php?id=100010703731663), koska sähköpostiosoitettani en ole viitsinyt laittaa julkiseksi. Olisi niin kiva tietää millaisia suomalaisia siellä asustelee, jotka mitä luultavimmin ovat kiinnostuneita retkeilystä ja luonnosta ylipäätään.

KRpic, 1999.12.04 , 151124, 242.47 KB, (Dsc00050 (2).jpg)_00258
Ehkä tämän maiseman paikka aukeaa jollekin lukijalle?

Vamos!

Tästä on hyvä jatkaa yhä eteenpäin. Alati kasvavalla innolla, jonka löytämäni missio minulle mahdollistaa. Työskentelen sitä kohti nykyään siis monella muullakin tavalla, kuin kirjoittaen. Silloin tällöin joku kysyy minulta, että mitä sinä nyt sitten oikein nykyään teet? Olen opetellut siihen tällaisen yksinkertaisen, aakkosellisen vastauksen: Kirjoitan, Koulutan, Luennoin, Opastan, Retkeilen, Sukellan, Vaellan ja Valokuvaan.

Kaikkia noita aivan into pinkeänä!

Toivottavasti törmäillään tulevaisuudessakin positiivisissa merkeissä joillain noista yo. rintamista! Tai millä tahansa muullakin.

–Kari

 

DSC00550
Tätäkin kahta kolmasosaa pallomme luonnosta kannattaa joskus katsella.

2 thoughts on “Lällällää, Lähierä 3v!

  1. Karilla on prioriteetit kohillaan! Numerot, isotkin sellaset, on hieman tylsiä kun vertaa tuohon minkä olet elämäntehtäväksesi kohdistanut. Retkeillään, kirjoitellaan, inspiroidutaan ja inspiroidaan myös jatkossa niin puolin kuin toisin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s