Kuvien voimalla: Linnut, linnut

Tiivistelmä: Kolme lintuja erityisesti tiirailemattoman luonnossa kulkijan parempaa otosta vastaan tulleista vähän suuremmista linnuista.

DSC03304, 1024x768

Minä en ole koskaan ollut lintujen bongaaja, enkä kuvaaja. Menneinä aikoina niistä asioista puheen tullen, kerroin tunnistavani oikein hyvin kaksi lintulajia. Isot linnut ja pienet linnut. Herjan heittoahan moinen vain oli, mutta aika hatara oli lintutuntemukseni silloin, ehkä juuri ja juuri parinkymmenen suomalaisen lajin kokoinen.

Erilaisten lintuharrastajien ja tosi tuntijoiden kanssa tuon tuostakin yhdessä kulkien, ei ole tietysti edes yrittämällä pystynyt estämään lajitietouden ainakin jonkunlaista paranemista, pienet pykälät kerrallaan.  Tässäkin asiassa se huikea Aikojen Kulkijat –kurssi sai minut heräämään, muutamine ihan oikeine linturetkineen. Ja kehitykseni jatkuu yhä eteenpäin, vaikka kuinka pieninkin inkrementein.

Lintuja en ole ikinä varsinaisesti kuvannut, mutta paljon luonnossa kulkeva näkee siellä tietysti myös erilaisia siivekkäitä eläjiä tuon tuostakin. Ja koska mukana on aina varsin hyvällä ”putkella” varustettu kamera, joskus tekee mieli koettaa vangita pikseleihin joku hieno lähihavainto linnusta. Ja kuten tämän pikkuruisen kavalkadin kohteista voitte havaita, kyllä minun innostukseni taitaa yhäkin pääosin liikkua siellä isot linnut, pienet linnut –akselilla ja paremminkin sen akselin painavammassa päässä :-).

–Kari

 

DSC05111, 1024x768
Metso (Tetrao urogallus).

 

DSC03304, 1024x768
Tuulihaukka (Falco tinnunculus).

 

DSC06015, 1024x768
Riekko (Lagopus lagopus).

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s