Nuku yö ulkona Porkkalassa!

Tiivistelmä: Kuvaus tulevasta Nuku yö ulkona –tapahtumasta Kirkkonummella, Porkkalanniemen kärjessä 31.8.2019. Kutsu ilmoittautua mukaan ja lähteä viettämään ainutlaatuinen yö merellisen taivaan alla!

DSC03665

 

Tapahtuma 31.8.2019.

 

Mistä on kyse?

Suomen Latu järjestää tänä vuonna jo neljännen kerran valtakunnan laajuisen tapahtumien ryppään, jossa tarjotaan ihmisille mahdollisuutta mennä nukkumaan yksi yö ulkona suomalaisen luonnon keskellä. Tehden se helpoksi melkein kenelle tahansa ja erityisesti ihmisille, joille moinen ei ole ehkä vielä tuttua. Myös aivan ensikertalaisille, joista mahdollisimman moni toivottavasti saa tuollaisesta upeasta kokemuksesta jonkun kihelmöinnin vatsanpohjaansa. Sellaisen, joka siitä eteenpäin tahtoo vetää ihmistä erilaisten luontokokemusten piiriin. Niistä jokainen voi saada aivan tavattomasti positiivista energiaa ja mielenrauhaa elämäänsä!

 

Kirkkonummen tapahtuma

Tämän tapahtuman paikkana on ainutlaatuisen hieno Porkkalanniemi merenrantaluontoineen. Säätiloja ei nyt voi etukäteen varata, mutta ainakin allekirjoittaneella on ollut lukemattomia kymmeniä toinen toistaan hienompia ulkoilukokemuksia noilla rannoilla aivan kaikenlaisissa keleissä! Tuo ulkomerellinen luonto rannattomien näkymien äärellä on vaan NIIN huikea kaikilla erilaisilla säillä! Mainittakoon myös, että tuollahan ei ikinä esiinny mitään lintuja pienempiä ilmassa lentäviä otuksia, jotka joidenkin ihmisten luontokokemuksia joissain muissa paikoissa joskus häiritsevät.

 

Kohdealue
Tapahtumapaikka Porkkalanniemen kärjessä, merkittynä oranssilla ympyrällä.

 

Omavaraisuutta kokeneiden seurassa

Niin paljon omatoimisuutta tapahtumaan osallistujilta vaaditaan, että tuovat mukanaan makuualustan, makuupussin, sekä riittävän määrän haluamiansa eväitä mukavaa illan, yön ja aamun viettoa varten. Teltta, laavu tai mikä tahansa muu retkimajoite kannattaa myös tuoda, jos sellaisen omistaa tai saa kätevästi lainaksi. Mutta ikioma majapaikka ei ole välttämätön, sillä tapahtuman järjestäjät pystyttävät alueelle useita pieniä telttoja, laavuja ja ehkä muunkinlaisia majoitteita, joista voi illan mittaan valita itselleen sopivimman tuntuisen.

 

DSC09114

 

Leppoisaa oleilua ilman pinkeitä ohjelmia

Mitään varsinaista, virallista ohjelmaa ei ole tiedossa, vaan monenlaista mukavaa yhdessäoloa syyskesäisen luonnon sisässä. Makkaranpaistoa keittokatoksessa, nokipannukahvittelua ja jutusteluita retkeilijöiden kesken. Paikalla ja erilaisissa turinaringeissä on joka tapauksessa aika monia kovasti kokeneitakin retkeilijöitä, joilta saa halutessaan (ja ehkä joskus haluamattaankin J) vinkkejä mihin tahansa retkeilyyn ja ulkona touhuamiseen liittyviin asioihin. Siellä pääsee myös näkemään ja kuulemaan kokemuksia hyvin monenlaisista ulkona nukkumisen tavoista. Kuten vaikka teltoista, laavuista, louteista, riippumatoista ja pivipusseista. Taikka yön vietosta aivan suoraan avaran taivaan alla! Ja voipi sitä päästä jotain itselle ihan uutta ulkona nukkumisen tapaa suorastaan kokeilemaankin, jos oikein hyvin menee.

Joku kävelyretki tehtäneen sellaiseen halukkaiden kesken katselemaan pitkiä, merellisiä ilta- tai yömaisemia Suomenmaamme etelänurkasta, Pampskatanin kalliolta.

 

DSC03669
Joskus tuolta näkyy koko Tallinnakin optisten ihmeiden kautta!

 

Lähde hyvä ihminen mukaan!

Tämän hienompia paikkoja ja tilaisuuksia viettää iltaa ja yötä huikean luonnon keskellä, mukavien ihmisten seurassa harvoin eteen tulee! Panehan siis nyt toimeksi ja ilmoittaudu mukaan. Jos mieleen tulee kysymyksiä, niin täältä putoaa vastauksia.

Tapahtuman tarkemmat tiedot paikkoineen, aikatauluineen ja yhteystietoineen löytyvät tämän artikkelin lopussa olevasta tietopaketista. Samasta, joka on julki myös Suomen Ladun tapahtumakalenterissa.

Näkemisiin!

–Kari

 

Nuku yö ulkona

31.08.2019

Suomen Ladun ”Nuku yö ulkona” teematapahtuma Kirkkonummen ulkoilualueella, Porkkalan niemen kärjessä. Tapahtuma järjestetään omatoimiperiaatteella, omatoimisille ihmisille. Jokainen osallistuja tuo mukanaan makuupussin ja makuualustan, sekä haluamansa eväät niin illaksi kuin aamuksi. Myös majoite (teltta, laavu, riippumaton, tms.) kannattaa tuoda mukanaan, jos sellaisen omistaa. Majoite ei ole kuitenkaan välttämätön varuste, sillä paikalle on valmiiksi pystytettynä useita erilaisia retkimajoitteita, joiden suojaan voi illan vieton jälkeen vetäytyä yöpymään.

Tapahtuma järjestetään Kirkkonummen kansalaisopiston toimesta, osana laajaa Aikojen Kulkijat III –kokonaisuutta. Tapahtuma on maksuton, mutta sinne tulee ilmoittautua Kirkkonummen kansalaisopiston kautta. Osallistujien maksimäärä on nyt 30 henkeä, mutta sitä toivotaan voitavan vielä korottaa, riippuen joistain järjestely- ja lupa-asioista.

 

 

Sijainti ja aikataulu

Sijainti:              Kirkkonummen ulkoilualue Porkkalanniemen kärjessä.

Osoite:               Tullandintie 187, Kirkkonummi.

                           Kyseessä on pysäköintialue, mistä lyhin matka majoittumispaikoille.

Ajankohta:       Alkaa 31.8. kello 15. Omatoimisesti aiemminkin.

                           Päättyy 1.9. kello 11.

 

Kohdealue
Tapahtumapaikka Porkkalanniemen kärjessä, merkittynä oranssilla ympyrällä.

 

 

Lisätietoja

Kulkeminen retkipaikalle tapahtuu omatoimisesti. Jos mahdollista, kannattaa sopia kimppakyytejä muiden osallistujien kanssa jo aivan taloudellisuus- ja ympäristösyistäkin. Lisäksi Porkkalanniemen ulkoilualueiden pysäköintipaikoille ei mahdu kovin suurta määrää autoja. Lähimmältä pysäköintipaikalta on noin 800 metrin kävelymatka Porkkalan kärjen keittokatokselle. Bussit kulkevat vain Porkkalantien päähän, mistä on 3,4 kilometrin kävelymatka tapahtuma-alueelle.

Varsinaista ”virallista” ohjelmaa tapahtumassa ei järjestetä, mutta makkaranpaistoa ja turinointia harrastetaan yhdessä tapahtuman keskipisteenä toimivassa keittokatoksessa. Järjestävä taho tarjoaa siellä myös aitoa nokipannukahvia pitkin iltaa. Jos intoa riittää, tehdään myös yhdessä kävelyretki Pampskatanin kärkeen, ihastelemaan iltaisia tai öisiä maisemia ulos Suomenlahdelle. Koko tapahtuman ajan paikalla on vähintään kymmenen kokenutta retkeilijää, jotka auttavat sopivan leiripaikan löytämisessä ja vaikka teltan pystyttämisessä, jos tarvis. Sekä ovat mukana erilaisissa turinatuokioissa pitkin iltaa.

 

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimi:                             Nuku yö ulkona

Tapahtuman tyyppi:                          Tapahtuma

Tapahtuman laji:                               Retkeily

Haastavuus:                                        Helppo

Ilmoittautuminen:                            26.8.2019 mennessä Kirkkonummen kansalaisopisto.

Lisätiedot:                                           Kari Rantanen (kari@lähierä.fi) 0400-299399.

 

Tapahtuman yhteystiedot

Yhteyshenkilö:                                   Kari Rantanen

Tapahtuman tyyppi:                         Tapahtuma

Tapahtuman laji:                               Retkeily

Haastavuus:                                        Helppo

Ilmoittautuminen:                             26.8.2019 mennessä Kirkkonummen kansalaisopisto.

Yhteyshenkilö:                                    Kari Rantanen (kari@lähierä.fi) 0400-299399.

Kirkkonummen kansalaisopisto:    opistot@kirkkonummi.fi, 040-126 02401

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s