Sudenkorennon hetki

Tiivistelmä: Sadan sudenkorennon yllättävä ilmailunäytös piristi heinäkuun viimeistä päivää vanhan maatalon pihapiirissä. Eikä tuo kokemus pilalle mennyt, vaikka Samsungin insinöörit parhaansa sen eteen olivat tehneetkin.

Tapahtui 31.7.2021

Vanhoja ja uusia termejä

Monet varmaan tuntevat termin ”suden hetki”, jolla yleisesti tarkoitetaan aamuyön viimeisiä tunteja, esimerkiksi kello kolmen ja kuuden välillä. Tämä termi ja siihen liitetyt uskomukset tunnetaan jo tuhansien vuosien takaa.

Tämän pakinan otsikon termi on sen sijaan uusi ainakin minulle ja varmaan muillekin. Se vaan putkahti etsimättä päähäni tänään, törmätessäni seuraavaan hienoon luonnonnäytelmään maatalon pihapiirissä. On sudenkorentoja pihallamme toki lennellyt pitkin kesää, mutta vain jokusia silloin tällöin.

Satamäärin kimallusta auringossa!

Tänään kun tulin piha-alueen reunaan polkua pitkin tyhjien kottikärryjen kanssa, sudenkorentoja lenteli kaikkialla! Mitään laskentaa tai edes arviointia en osannut tehdä, mutta hyvin monia kymmeniä niitä oli koko ajan näköpiirissä, ehkä jopa yli sata! Siipipareja kimalteli ja välähteli auringon säteissä joka puolella. Vähän väliä joku lensi aivan läheltä ohitseni.

Minä juoksin siitä sitten sisälle tupaan, kameraa hakemaan. Kännykän vain ehdin siihen hätään löytää ja sen kanssa sitten koetin napsia kuvia tuosta näytelmästä eri suuntiin, erilaisilla polttoväleillä ja rajauksilla.

Kännykamerat ovat aika kamalia vehkeitä!

Ja niin siinä sitten näkyi käyneen, että yhdessäkään ottamassani kuvassa ei näy sitten merkkiäkään ainokaisestakaan sudenkorennosta! Moisen ei pitäisi olla edes mahdollista, paitsi että kännyköiden niin kutsuttujen  ”kameroiden” kanssa vaan on.  Luultavasti Samsungin insinöörit pyöräyttävät kuvat aina automaattisesti jonkun roskanpoistoalgoritminkin läpi, kenellekään siitä edes kertomatta! Voi prrrrrrrr!

Seuraavana päivänä oli pakko vähän testata kameroita juuri tältä kantilta pihapiirissä, koska jokusia sudenkorentoja siinä taas lenteli. Vanhalla kunnon Sonyn kamerallani sain heistä useita aivan selkeitä lentokuvia, kummankaan älypuhelimeni millään kamerasoftalla kennoille ei tarttunut merkkiäkään korennoista. Että silleen.

Kesäpäivän kohokohta

Ehkä vain kymmenisen minuuttia tuota erikoista ilmailunäytöstä kesti, jonka jälkeen ne sudenkorentojen suuret määrät hävisivät jonnekin ja vain muutamia jäi lentelemään pihapiiriin, kuten normaalistikin. Minulle tuo oli ensimmäinen tuollainen kokemus ja niin hieno, että se piristi yhä lisää jo muutenkin mukavaa kesäistä lauantaipäivää maalla!

–Kari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s