Koe Meikon etelä!

Tiivistelmä: Kirkkonummen kansalaisopiston syyskauden 2021 ensimmäinen opastettu luontoretki vie kulkijat Meikon eteläisimpiin osiin, katselemaan yhtä muhkeaa ja vielä erämaista kallioaluetta.

Tuleva retki 18.9.2021.

Ensimmäinen luontoretki Meikon eteläisimmille kallioalueille

Koronarajoitusten lopulta lievennyttyä, ovat Kirkkonummen kansalaisopiston järjestämät luontoretketkin taas lähtemässä pyörimään tällä syyslukukaudella 2021.

Niistä ensimmäinen suuntautuu Meikon ulkoilualueen eteläisiin osiin, jotka eivät useimmille ulkoilijoille ole ollenkaan niin tuttuja, kuin vaikkapa Meikojärven rannat tai Kotopolun maisemat. Siellä pääsee yhä vieläkin kokemaan aika täydellistä Suomen etelärannikon erämaata sellaisena, jona se on joskus tuhansia vuosia sitten alueen muinaisille metsänkävijöille näyttäytynyt. Laajoja alueita hienoa kallioluontoa, avosuon reunoja, pitkiä maisemia ja paljon muuta.

Reitti ja kartat

Tämä opastettu retki tapahtuu lauantaina 18. syyskuuta. Retken reitti kulkee valtaosin villissä maastossa, polkujen ulkopuolella. Kallioalueilla kun kuitenkin liikutaan, ei kävely mitenkään kovin haastavaa ole. Retken pituus on noin 6 – 8 kilometriä, riippuen siitä, mitä halutaan ja kuinka jaksetaan. Retkellä pidetään kaksi pidempää evästaukoa, sekä lukuisia lyhyitä infopysähdyksiä ja etenemisen vauhti on rauhallinen.

Retkellä totutellaan myös kartan helppoon käyttämiseen retkeilijän parhaana tietolähteenä ja apuvälineenä. Opas antaa osallistujille tai ryhmille sopivat peruskartan otteet A4-kokoisina retken alussa sekä tarjoaa retken aikana helppoja kartanluvun tehtäviä vastauksineen.

Aikataulu ja paikat

Kokoontuminen tapahtuu 18.9. kello 9:30 parkkipaikalla osoitteessa Luostarinportti 6. Se sijaitsee moottoritien vieressä, noin vastapäätä liikettä HGF Avainlukko. Sieltä siirrytään kimppakyydeillä retken lähtöpaikkaan osoitteessa Granbackantie 135, koska sinne ei kovin montaa autoa parkkiin mahdu. Patikkaan lähdetään noin kello 10 ja retkeltä palataan kello 15:een mennessä.

Ilmoittautuminen

Retkelle voi ilmoittautua helposti Kirkkonummen kansalaisopiston sivujen kautta tämän linkin takaa. Opas lähettää kaikille ilmoittautuneille ennen retkeä vielä lisätietoja mm. sopivista varusteista.

Näkemisiin lauantaina! Toivoo oppaanne,

–Kari

Kari Rantanen

0400-299399

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s