Kartta kaveriksi luontoon

Tiivistelmä: Kuvaus puolen päivän mittaisesta retkisuunnistuksen peruskurssista, jonka jälkeen kartat ja kompassi ovat tuttuja, mukavia välineitä jokaiselle. Ja niistä tulee helposti suorastaan elinikäisiä ystäviä paljon luonnossa liikkuvalle.

Kurssi 26.9.2021, kello 10 – 15.

Paikka: Kirkkonummen Musiikkiopisto, Haga-talo, Virkatie 5, 02400 KIRKKONUMMI.

Ota kartat haltuun!

Nyt on oivallinen tilaisuus ottaa kartat haltuun, jollei niin jo sinun osaltasi ole. Tai jos suunnistusvälineiden käyttö tuntuu vähän huterolta tai peräti pelottavalta.

Tänä syksynä järjestetään jälleen uudelleen jo kahtena vuotena Kirkkonummen kansalaisopistossa vedetty iltapäivän mittainen kurssi nimeltä Retkisuunnistuksen perusteet. Kyseessä on vuosien ajan yhdessä Helsingin ladun kokeneiden suunnistuskouluttajien kanssa hiottu sessio, joka vie aivan kenet tahansa tutuksi ja ystäväksi karttojen sekä kompassin kanssa. Tämä kurssi on nimenomaisesti rakennettu niin, että se saa kartanlukuun ja kompassin käyttöön liittyvät asiat tuntumaan helpoilta. Kuten ne kaikilta perusasioiltaan tietenkin oikeasti ovatkin.

Kartasta tulee kaveri

Toki noiden taitojen käytännön hallintaa sitten saa harjoittaa ja opetella koko ikänsä, kun aina vaan paremmaksi ja sujuvammaksi suunnistajaksi haluaa. Mutta jo tämän leppoisan peruspaketin jälkeen pärjäät aivan mainiosti karttojen ja kompassin kanssa tuolla ulkona luonnossa liikkuessasi. Ja kun opit karttoja pikkuhiljaa enemmin lukemaan, tulet varmasti huomaamaan, miten mahtavia apuneuvoja ne ovat luonnossa liikkujille. Tarjoten aivan läjäpäin tietoa siitä ympärillä olevasta luonnosta, kuten myös tapoja löytää paikkoihin, sekä niistä kotiin.

Paljon lisää kartoista luonnonkulkijan apuna, karttojen historiasta sekä nykydigiajasta läytyy tämän blogin artikkelista Oletko kartalla?

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan täältä, Kirkkonummen kansalaisopiston sivujen kautta.

Lähde hyvä ihminen mukaan! Touhu on hauskaa jokaisessa vaiheessa ja siitä lähtien kartat ovat sinunkin ihania sekä hyödyllisiä ystäviäsi aina luonnossa kulkiessasi!

–Kari

PS. Seuraavilla sivuilla on vähän yksityiskohtaisempaa tietoa kurssista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s