Vaeltajan varusteet, kulkurin konstit V2

Tiivistelmä: Esittely Kirkkonummen kansalaisopiston tiloissa 18.10.2021 pidettävästä luennosta ja keskustelutilaisuudesta. Koskien tärkeimpiä oppimisen ja varustautumisen alueita päiväretkiä pidemmille ja vaativammille vaelluksille tähdätessä. Kyseessä on katsaus koko hela kenttään, esimerkein elävöitettynä.

Luento maanantaina 18.10.2021 kello 18 alkaen. Paikassa nimeltä Finnsbackan navetta, osoitteessa Kappalaispolku 5, Kirkkonummi. Linkki ilmoittautumiseen alempana.

Valokuvat ovat Koilliskairan erämaista eri vuosilta, herättämään juuri tietynlaisia kaipuun tunteita!

Luennon raamit

Uusintana vuodelta 2019 tulee nyt Kirkkonummen kansalaisopistossa tämä luento, joka avaa osallistujille koko sen varusteiden sekä tarvittavien taitojen kentän, jota pidemmillä vaelluksilla usein tarvitaan. Ei suinkaan kaikkia ja aina, mutta ihan jokaiseen noista tulevat kyllä tavoilla tai toisilla törmäämään ihmiset, jotka pidempiä retkiä ja vaelluksia luonnossa tekevät.

Useimmat luontoretket ovat tietenkin juuri sellaisia mukavan mittaisia ja helppoja, joille voi mainiosti lähteä mukaan oikeastaan kuka tahansa suomalainen. Koska me kaikki kyllä tiedämme aivan riittävästi luonnossa kulkemisesta niin, että osaamme sopivasti varustautua kelin, matkan keston ja muiden mukaan. Sellainen on meillä yhä suorastaan verenperintönä. Mutta sitten kun tekee mieli pidemmälle ja pidemmäksi aikaa pois nykyajan palvelujen piiristä, on parempi ensin vähän opetella ja varustautuakin.

Varustepuoli

Luennolla käydään läpi varusteet, joita retkeilijä tarvitsee useiden päivien tai viikkojen mittaisilla vaelluksilla, erilaisissa paikoissa ja olosuhteissa. Juostaan läpi yksi perusteellinen tarkistuslista, joka sisältää kaiken tarpeellisen. Sen lisäksi käsitellään pari pykälää tarkemmin useita tärkeitä alueita, kuten majoitteet, makuupussit ja –alustat, vaatetus, jalkineet, rinkka, sauvat, muonapuoli, kartat, sekä lääkkeet ja ensiapu. Myös talviretkeilyn mukanaan tuomista erityishaasteista kaikkein tärkeimmät käsitellään kurssilla.

Osaamispuoli

Otsikossa esiintyvän ”konstipuolen” asioista käydään läpi ainakin energia- ja muonapuolta, matkojen ja taukojen pituuksia, rinkan pakkausta, sekä kulkurin hygieniaa.

Missä ja milloin?

Luento pidetään Kirkkonummen kansalaisopiston käytössä olevassa Finnsbackan navetassa, osoitteessa Kappalaispolku 5. Mukaan voi ilmoittautua täältä.

Kenelle?

Minä innostan mukaan kaikkia, jotka tuumailevat tai haaveilevat joskus vähän pidemmistäkin luontoretkistä yöpymisine kaikkineen! Kokeneemmatkin kulkijat ovat tervetulleita mukaan, sparrailemaan omia oppejaan minun ja toisten kanssa. Tuomaan keskustelujen kautta sekä mukavaa tunnelmaa, että laveampia näkökulmia näihin asioihin, joissa ei todellakaan mitään yksioikoisia totuuksia ole!

Kuka?

Luennoitsijana on kirkkonummelainen eräopas Kari Rantanen, joka on melkoisen monenlaisia vaelluksia yli 50 vuotta kestäneen eräuransa aikana ehtinyt tekemään ja vetämään. Kari toimii myös monien retkeilykurssien opettajana, sekä retkien oppaana mm. Kirkkonummen kansalaisopistossa ja Helsingin Ladun piirissä.

Tervetuloa mukaan kaikki luontoretkistä kiinnostuneet!

Almanakkaan merkintä NYT! 🙂

–Kari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s