Kuplivat pesukarhut

Tiivistelmä: Pikkuinen pakina yllätyksellisestä kohtaamisesta pesukarhujen kanssa Kalifornian punapuumetsissä.

Tapahtuma yhdeltä retkeltä 20.1.2000.

2000-luvun vaihteessa kun elin ja työskentelin Yhdysvaltojen länsirannikolla, tuli lähiretkeilyä harrastettua sikäläisissä moninaisissa maastoissa niin paljon, kuin vaan ikinä kerkesi. Kerran oltiin vaeltamassa poikani ja kaverini Jussin kanssa Big Basin Redwoods State Parkissa ja päädyttiin pitkän sekä hienon vaelluspäivän jälkeen aloittamaan leiriytymistä yhden pienen puron varteen. 

Rinkat pois selästä, jotain tavaroitakin niistä ulos ja sitten katsomaan parasta teltan paikkaa. Jotain ihme vilahduksia saatoimme olla näkevinämme jo ennenkin, mutteivät ne retkeilijöitä huolettaneet. Kunnes yht’äkkiä nähtiin jonkun elukan syöksähtävän läheisestä pensaasta Jarnon repulle ja häipyvän saman tien jotain mukanaan! Sama juttu myös Jussin rinkan luona – ja minunkin! Pesukarhuiksi ne tunnistimme ja sitten oli vuorossa rynnistys repuille sekä vahinkojen tarkastus. Sen jälkeen kerättiin rinkat yhteen paikkaan tiukan vartioinnin alle siksi aikaa kun muut kaksi pystyttivät teltan.

Parempiin suihin oli häipynyt ainakin yksi retkimuonapussi, yksi rusinapaketti, sekä saippua. Nuo varsin näppärät ja nopeat kädelliset eläimet olivat tietenkin opetelleet ja harjoitelleet itselleen hyvin tuottavan elinkeinon lukemattomien retkeilijöiden kustannuksella. Kyllä meitäkin silti iltatulilla nauratti ajatus saippuaa haukkaavasta pesukarhusta. Etenkin sen seuraavalla juomatauolla.

–Kari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s