Lähiretkeily kunniaan!

Tiivistelmä: Pieni esittely luennosta, jonka kautta voit löytää elämääsi terveyttä, onnellisuutta ja sielun rauhaa! Samalla vinkki tulevista retkeilyn ja luonnossa kulkemisen huippumessuista toukokuussa.

DSC08432

 

Luento Jyväskylän Retkelle -messuilla 27. ja 28.4.2019

Tämän jutun valokuvat ovat jokusia luennon kelmujen taustakuvista.

 

Rakkaudesta lajiin

Nyt on kyseessä tälle kirjoittajalle niin rakas aihe, ettei paremmasta väliä! Tämän asian saaminen mahdollisimman monen kanssakulkijani tiedostamaksi niin, että se antaa iloa, terveyttä ja mielenrauhaa elämään, on minun nykyinen elämäntehtäväni.

Kyse on siis kulkemisesta ja olemisesta luonnossa – ja erityisesti niissä tavattoman monissa ja moninaisissa oikean luonnon esiintymissä, joita on meidän kaikkien vieressä ihan koko ajan. Lähiympäristöissämme, missä päivittäin elämme, kuljemme ja touhuamme. Jos vaan ottaa ja lähtee katselemaan uteliain silmin, ihania luontotaskuja löytyy joka puolelta ympäriltämme. Ja vallan suurempiakin oikean luonnon esiintymiä yleensä jo aivan pienen kävelymatkan päässä itse kunkin kotoa.

 

DSC09348

 

Merkittävämpää terveyden ja hyvän olon lähdettä ei ole olemassakaan!

Tämän asian suunnaton hienous ja tärkeys piilee siinä, että lähellä olevasta luonnosta pystyy nauttimaan kymmen- tai jopa satakertaisesti enemmin, kuin parista kolmesta kauas tehdystä retkestä vuodessa! Eivätkä nämä nautiskelut ole edes pois niistä mahdollisista pidemmälle suuntautuvistakaan. Tähän yhtälöön kun ottaa mukaan vielä sen tutkimusten kautta jatkuvasti vahvistuvan tiedon, että luonnossa oleminen tekee ihan oikeasti hyvää niin ihmisen keholle kuin mielellekin, kyse on giganttisen suurista ihmisten hyvinvoinnin parantumisen mahdollisuuksista!!!

 

DSC05462

 

Luento Jyväskylän Retkelle -tapahtumassa

Näistä asioista minä olen sitten sattuneista syistä myös päässyt luentoja pitämään jo useita kertoja parin viime vuoden aikana. Yhden niistä viime vuoden retkimessuilla Jyväskylässä. Luennon nimi on hakenut muotoaan, ollen joskus ”Lähilöytöretkeilijän varusteet”, sitten ”Lähiretkeily on helppoa ja hauskaa”. Kun minua pyydettiin julistamaan tätä ilosanomaa taas tulevassa Jyväskylän tapahtumassa, enhän todellakaan sanonut ei kiitos! Ja olin myös perin tyytyväinen messujen organisaattorin luennolleni tarjoamaan nimeen, joka on tämän jutun otsikkona. Sen ansaitseman huutomerkin kera niin tässä, kuin messuohjelmassakin.

 

DSC08977

 

Mitkä messut?

Kyseessä on Jyväskylässä nyt toisen kerran järjestettävät kaksipäiväiset Retkelle -messut, jotka järjestää kaikkien jo varmaan hyvin tuntema Retkipaikka. Omaan viime vuoden kokemukseeni pohjautuen sanon, että näillä messuilla on nähtävänä noin ihan kaikkea luontoretkeilyn piiriin osuvaa! Varusteita, alueiden ja paikkojen, kuten myös monenlaisten retkeilytapojen esittelyitä, luentoja, kokemuksia, elämyksiä. Mutta mikä minä olen niitä luettelemaan, ole hyvä ja katso itse: Retkelle-messut 2019.

Ja sitten tule ihmeessä katselemaan, kuuntelemaan ja juttelemaan!

 

DSC09123

 

Mikä luento?

Luentoni kelmusettiä en tähän laita. Koska se ei ole miksikään lukukokemukseksi rakennettu, vaan kauniiden, suomalaisten luontokuvien päällä olevia luetteloita tai muistilistoja, joiden pohjalta joku heppu sitten kertoilee noista asioista. Mutta laitanpa tähän nyt kuitenkin luennon tämän hetkisen version aihealueiden luettelon.

 • Retkeily on helppoa.
 • Kuka tahansa osaa.
 • Ei oikeasti vaadi juuri mitään varusteita.
 • Lähiluonnosta löytyy paljon enemmän kuin kaukaa!
 • Jalkineet ja vaatteet.
 • Reppu.
 • Sauvat.
 • Muut tarvikkeet.
 • Eväät.
 • Itikat.
 • Kartta.

 

IMG_1582

 

Missä ja milloin?

Jyväskylän Paviljongissa, osoitteessa Lutakonaukio, Jyväskylä. Lauantaina 27.4. ja sunnuntaina 28.4.2019.

Tämä yksi kulkuri ja eräinsinööri kertoilee lähiretkeilyn ihanuuksista Nuotiopiirissä kello 11 sekä lauantaina, että sunnuntaina.

 

DSC05861

 

–Kari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s