Karhun pyyntiä trotyylin kanssa

Tiivistelmä: Erikoinen tarina trotyylikarhusta, luettuna joskus Närängänvaaran infotaulusta ja kerrottuna omasta muistista .

Kokemus yhdeltä retkeltä 29.9.2019

Tämä juttu tuli yhdestä infotaulusta luettua huikean Närängänvaaran rinteellä siellä joskus  linnustusretkillä kulkiessa. Tämä juttu ei siis ole nyt minun itse kokemani, muuten kuin upeana luettuna tarinana upean retken kuluessa. Ja se on minun mielestäni niin erikoinen, että sietää tulla saatetuksi laajempaankin tietoisuuteen. Tämän kerron omasta muististani ja suosittelen kovasti kaikkia menneiden aikojen ankarasta elämästä ja superhienoista luontokokemuksista kiinnostuneita menemään joskus retkeilemään tuonne Närängänvaaralle! Parhaimmillaan suorastaan yöpymään siellä, sillä tuo uskomattoman hienon historian omaava talo on nykyään vuokrattavissa Metsähallituksen kautta. Tai oli ainakin syksyllä 2019.

Joskus 1950-luvun alussa karhu oli käynyt verottamassa talon lammaskatrasta ja joku tuttu pyydettiin sitä pois pyytämään. Kyseessä oli sodassa pioneerina toiminut mies, joka viritti karhulle miinan. Hän täytti separaattorin trotyylillä ja viritti syötistä langan sytyttimeen.

Vähän myöhemmin joku virkamies oli yöpymässä Närängässä ja lähti sieltä aamulla omille teilleen. Talon väki lähti puolestaan jonnekin etäisemmälle niitylle heinää tekemään. Sitten kajahti ilmoille valtava jysäys! Kaikki arvelivat sydän kylmänä virkamiehen päätyneen tutkimaan merkillistä separaattoriviritystä ja räjähtäneen taivaan tuuliin!

Joku kylän mies lähetettiin sitten heti paikalla katsomaan ja helpotus oli suuri, kun hän palattuaan kertoi sieltä löytyneen ”vain” kuollut karhu.

–Kari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s