Kuvien voimalla: Kukkien kesä

Tiivistelmä: Sarja kuvia lukemattomista erilaisista kukista, jotka ovat asukkaita ilahduttaneet vanhan maatalon pihapiirissä koko kevät- ja kesäkauden. Tuoden aina vaan uutta kauneutta esiin joka ainoa viikko!

 

DSC03081
Tunnistatko tämän sankarikuvaksi päätyneen eksoottisen kaunottaren?

 

 

Kukkien vallankumous

Tässä tulee kolmas pykälä kategoriaan Maatalotarinoita. Jo varhaisesta keväästä lähtien on talomme pihapiirissä putkahdellut esiin mitä erilaisimpia kukkia. Paljon suomalaisen luonnon runsaaseen ja hienoon skaalaan kuuluvia, paljon myös vanhan maatalon pihalle aikojen saatossa istutettuja koristekasveja. Jotka ovat vuosikymmenten aikana sinne omilla tavoillaan piiloutuneet. Kukkapenkit kun ovat jääneet hoitamatta ja kasvaneet täyteen luonnon kasveja. Jotkut kukat näyttävät myös onnistuneen ”hyppäämään” vähän kauemmas alkuperäisistä istutuspaikoistaan.

 

Upeaa seurattavaa koko kevät ja kesä!

Meille talon uusille omistajille valtavan monenlaisten kasvien kukkaan puhkeaminen on ollut mitä kiehtovinta katseltavaa, koska meillä ei ole ollut juuri mitään hajua siitä, mitä kaikkea täällä onkaan eri paikoissa kasvamassa. Aivan luonnon kasvien ja kukkien osalta toki olemme jo kasvukauden alkupuolella osanneet niitä yhä enenevässä määrin tunnistaa, vaikka siinäkin on tekemistä ja yllätyksiäkin piisannut. Pelkästään positiivisia jokainen, ainakin tähän mennessä! Istutettujen koristekasvien kohdalla emme pelkistä lehdistä ole kovin monia osanneet tunnistaa – ja ihmeteltävää on piisannut kyllä vielä kukintojenkin kanssa.

 

Kukintojen skaala

Tähän artikkeliin kasaan omasta mielestäni edustavan kokoelman valokuvia noista moninaisista hienoista kukista, jotka ovat minua ja vaimoani koko kevät- ja kesäkauden ilahduttaneet. Jotkut kuvat saattavat olla ainakin vähäsen edustavia jopa valokuvalliselta kantiltakin, kun sitä on halunnut ja ehtinyt katsella, tuumailla, rajailla, pelkistää ja säätää. Suurin osa on muuta, koettaen paremminkin tuoda esiin kukkia omissa ympäristöissään ja sitä kokonaisuuden kauneutta.

Noin neljänneksen kaikista valokuvaamistanikaan kasveista tänne vain laitan ja sekin kuvaskaala tekee jutusta jo aika pitkän. Mutta pelkkinä kuvina ovat tietenkin paljon keveämpää ja nopsempaa läpi katseltavaa, kuin mikään tekstimuotoinen sisältö. Tässä Kuvien voimalla –kategoriassani jopa minäkin kuljen siis aika lähellä nykyisiä somemaailman valtavirtoja :-).

Toinen, paljon perusteellisempi sukellus suomalaisten kasvien maailmaan löytyy tästä blogista nimellä Lähi-Suomi-100.

 

Kaikki elävät sulassa sovussa

Kohta alkavaan kavalkadiin sisällytän yhtälailla suomalaisia luonnon kukkia, kuin istutettuja koristekasvejakin. Ne ovat kaikki ihania ja ainakin meidän silmissämme näyttävät nykyään elävän aivan sopusoinnussa keskenään siellä vanhan maatalon pihapiirissä. Jokaiselle on löytynyt oma ekologinen lokeronsa. Ne, joille sellaista ei suomalaisen säätilan vaihteluissa ole pitkällä jänteellä ollut olemassa, ovat sitten vaan pois hävinneet, kun kukkapenkit ovat joskus kauan sitten hoitamattomiksi jääneet.

 

Kasvien nimet kohdalleen

Kaikkien esiin tulleiden pihapiirin kasvien nimet olemme vaimoni kanssa pitkin matkaa siis koettaneet tunnistaa ja ne tulokset olen tämän artikkelin kuvateksteihin laittanut. Kaikki tunnistukset eivät kovin varmoja ole ja mielelläni otan vastaan parempaa tietoa!

Lupaan myös päivittää artikkelin kuvien kasvien nimitiedot oikeiksi, jos vahvaa tunnistustietoa jostain saan. Mutta huomio! Teen sitä ainoastaan tiedoille, jotka esitetään tämän artikkelin kommentteina Lähierä-blogissa. En edes yritä etsiskellä tietoja, joita moniin Facebook –ryhmiin ilmestyy.

Tervemenoa suomalaisen kesän kukkamatkalle!

–Kari

 

20200620_175414
Päivänkakkara saa tämän matkan aloittaa.

 

 

DSC01638
Peurankello meidän mielestämme.

 

 

DSC01460
Tarha-alpi loistaa kesän lämpöä!

 

 

DSC01471
Joku angervo – tiedätkö sinä tarkemmin?

 

 

DSC01491
Sormustinkukka.

 

 

DSC01419
Niittynätkelmä.

 

 

DSC01485
Ketoneilikka? Katso nyt noiden terälehtien kauneutta!

 

 

DSC01321
Kaikille tuttu timotei – hieno kukinto sekin!

 

 

20200728_113032
Oli pakko laittaa tähän punaisen viinimarjan kukintojen jälkeinen vaihe!

 

 

20200728_112602
Värililja luultavasti.

 

 

20200621_130027
Koiranputki.

 

 

DSC01065
Puistolemmikki.

 

 

20200801_081511
Metsänpohjia peittävät monin paikoin nämä tuhannet kukat?

 

 

DSC01366
Jonkun ohdakkeen komea kukinto – bonuksena kultakuoriainen.

 

 

20200621_144825
Valkolehdokki – orkideoiden sukua.

 

 

20200621_145637
Niittyleinikeiksi heidät tuomittiin.

 

 

DSC01393
Oranssi lilja.

 

 

DSC01318
Siankärsämö. Suomalainen nimi ei niin komea, mutta kukat ovat!

 

 

DSC01325
Akileija.

 

 

DSC03081
Ja tämä eksoottinen kaunotar on siis puna-apila – huikea kun läheltä katsoo!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s