Mielenhyvittäjän kertomuksia 2

Tiivistelmä: Taas kaksi erilaista katsantoa niihin positiivisiin asioihin, joita lähiluonto melkein kaikille meille tarjoaa, kun sinne vaan avoimin aistein menemme!

DSC04188
Suomen luonto on niin upea, varsinkin jos huomaa katsella myös lähimittakaavassa!

 

 

Tämän sarjan aloitin helmikuun 2019 alussa, nostamaan esiin niitä valtavan monenlaisia tapoja, joilla nimenomaan luonnosta löytyy positiivisia asioita, mielenrauhaa ja terveyttä. Ainakin minulle. Ja koska olen täysin varma, että siitä skaalasta ihan jokainen muukin pallon tallaaja voi posetiiveja elämäänsä löytää, haluan juuri sellaisia asioita esiin tuoda. Sarjan ensimmäisestä osasta voi halutessaan lukea vähän lisää taustaa.

 

Konsepti

Aina kun tähän tärkeään asiaan muistan palata, etsin tavoilla taikka toisilla tämän blogin tarinoista positiivisia kokemuksia ja ajatuksia. Taikka kirjoitan oitis auki ne mielenhyvitykset. Merkitsen positiivit alla kuvatulla tavalla ja laitan linkit niihin juttuihin.

Vahvennetulla metsänvihreällä – Lauseet, joissa koen olevan positiiveja.

Vahvennetulla vaaleanvihreällä – Sarkasmia, mutta ehkä kuitenkin jollain positiivisella vireellä.

 

Juttujen valinta

Tällä konseptin toisella toteutuskerralla valitsin ensimmäisen jutun, koska siihen sain peräti sellaista palautetta kahdelta lukijalta, että on kiva lukea positiivisia asioita. Kun en edes millään muistanut, oliko siinä jutussa jotenkin erityisesti positiivia, olihan se pakko katsella läpi oikein näillä silmälaseilla.

Toiseksi nappasin sitten ihan omasta muististani yhden tarinan Lähierä-blogin alkuvaiheista. Ne asiat kun ovat suorastaan palaneet muistiini ja kehooni upeina luontokokemuksina koko tietoisen elämän ajalta! Ja valkkasin sen tähän, vaikka luontaisin aika mustikkaihanuuksien mietinnälle olisi tietysti vasta myöhemmin kesällä.

 

Kaksoisvirran maa, osa 3 – Jolkbyån

Tätä kun sitten läpi kävin, ensin hätäännyin, että juuri tässähän ei nyt taida juuri selkeitä posetiiveja paljon ollakaan. Kyllä niitä sitten kuitenkin sieltä löytyi vaikka kuinka monia. Ja sitä ennen olin jo päätynyt päättelemään, että koko juttu ja juttusarja (Kaksoisvirran maa) edustaa positiivista tutkimusmatkailua. Löytäen ja näyttäen muillekin, miten valtavan monipuolista luontoa löytyykään tuollaisten pienten, paljolti ihmisten tietoisuudesta kadonneiden pikkujokien varsilta!

 

DSC08280
Eteläsuomalaisen pikkujoen luonto on vehmasta kuin viidakko!

 

Pala taivasta mustikkamettässä

No niin. Vaati taistelua, että minä pystyin tuosta kokemuksesta jotain jättämään vihreäksi maalaamatta :-).

 

DSC03760
Vielä hetki pitää malttaa, ennen kuin taas pääsee käsiksi hienoimpaan superfoodiin!

 

Nauttikaa luonnosta! Sitä on vaikka kuinka paljon ja vähintään satoina erilaisina variaatioina ihan lähellä. Koko ajan.

–Kari

One thought on “Mielenhyvittäjän kertomuksia 2

  1. Täällä ollaan missä suopursu kukkii 😉
    Vaan koitapa tässä nukkua kun linnut pitävät öistä konserttiaan – monia uusia ääniä minun korvaani. Vaan olisiko naapuri vielä kulmilla? Hirviemo ja hauska ääninen vasa hm.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s